lietaus sezonas tailande
Dalintis

Tailandas yra žinomas dėl savo nuostabių paplūdimių, turtingos kultūros ir šiltų metų laikų. Tačiau prieš planuojant kelionę į šią egzotišką šalį, svarbu suprasti klimato sąlygas, įskaitant lietaus sezoną. Tailando klimatas yra tropinis, su aiškiai išreikštais sezonais, o lietaus sezonas yra vienas iš svarbiausių veiksnių, galinčių turėti įtakos kelionės patirčiai. Šiame straipsnyje aptarsime, kada yra lietaus sezonas Tailande, ką tai reiškia keliautojams, ir ką verta žinoti prieš planuojant kelionę per šį laikotarpį.

Kada Yra Lietaus Sezonas Tailande?

Lietaus sezonas Tailande trunka nuo gegužės iki spalio. Tai laikotarpis, kai Tailandas patiria daug kritulių dėl musonų – stiprių vėjų, kurie neša didelį drėgmės kiekį iš Indijos vandenyno į žemyną. Musonai paprastai atkeliauja į skirtingus šalies regionus skirtingu metu, todėl lietaus intensyvumas ir trukmė gali skirtis priklausomai nuo to, kurioje Tailando dalyje esate.

Regioniniai Skirtumai

Tailandas yra didelė šalis, todėl lietaus sezono pradžia ir intensyvumas gali skirtis priklausomai nuo regiono:

  • Šiaurės ir centrinė Tailando dalis (įskaitant Bankoką ir Čiang Majų): Čia lietaus sezonas paprastai prasideda nuo gegužės pabaigos iki spalio, o lietingiausi mėnesiai yra rugpjūtis ir rugsėjis.
  • Pietų Tailando vakarinė pakrantė (Andamanų jūra, įskaitant Puketą, Krabi ir Phi Phi salas): Lietaus sezonas paprastai prasideda gegužės mėnesį ir trunka iki spalio. Šiuose regionuose lietus gali būti intensyvesnis ir ilgesnis nei šiaurinėje ar centrinėje Tailando dalyje.
  • Pietų Tailando rytinė pakrantė (Tailando įlanka, įskaitant Koh Samui, Koh Phangan ir Koh Tao): Čia lietaus sezonas yra šiek tiek kitoks, prasidedantis maždaug spalį ir trunkantis iki gruodžio. Šis regionas yra labiau apsaugotas nuo stiprių musonų, todėl lietaus sezonas yra trumpesnis.

Kaip Lietaus Sezonas Veikia Keliautojus?

Lietaus sezonas nereiškia, kad Tailande nuolat lyja visą dieną. Dažniausiai lietus pasireiškia trumpais, bet intensyviais lietaus pliūpsniais, kurie dažniausiai vyksta popietę arba vakare. Likusi dienos dalis dažnai būna saulėta arba debesuota.

Vis dėlto yra keletas dalykų, kuriuos verta žinoti:

  • Lietus gali būti labai intensyvus: Nors lietaus sezono metu dažniausiai lyja tik kelias valandas per dieną, krituliai gali būti itin stiprūs ir sukelti trumpalaikes potvynio problemas, ypač miestuose.
  • Transporto sąlygos: Intensyvus lietus gali sutrikdyti keliones, ypač keliaujant laivais tarp salų ar regionuose, kur potvyniai gali apsunkinti kelių sąlygas.
  • Mažesnis turistų srautas: Dėl lietaus sezono Tailande sumažėja turistų skaičius, todėl galite rasti mažiau užimtų viešbučių, pigesnes kainas ir ramesnę aplinką.
  • Lankytinos vietos: Kai kurios lankytinos vietos gali būti uždarytos arba pasiekiamos tik ribotai dėl lietaus ir oro sąlygų.

Privalumai Keliaujant Per Lietaus Sezoną

Nors lietaus sezonas Tailande kai kuriuos keliautojus gali gąsdinti, yra ir privalumų, kuriuos verta apsvarstyti:

  • Mažesnės kainos: Lietaus sezono metu Tailande yra mažiau turistų, todėl viešbučiai, ekskursijos ir kitos paslaugos dažnai siūlo mažesnes kainas. Tai puiki galimybė sutaupyti pinigų, ypač jei keliaujate į populiarias turistines vietoves.
  • Žaluma ir gamtos grožis: Dėl didelio kritulių kiekio Tailando kraštovaizdis tampa ypač žalias ir vešlus. Kalnuose ir nacionaliniuose parkuose galite mėgautis nuostabiais vaizdais ir gamtos grožiu, kuris sausuoju sezonu gali būti mažiau įspūdingas.
  • Mažesnės minios: Tai ypač svarbu tiems, kurie nori išvengti turistų srautų ir mėgautis ramybe. Populiarios vietos, tokios kaip Bankokas, Puketas ar Koh Samui, bus mažiau užimtos nei sausuoju sezonu.

Kaip Pasiruošti Kelionei Per Lietaus Sezoną?

Jei nuspręsite keliauti į Tailandą per lietaus sezoną, verta atsižvelgti į keletą patarimų:

  • Pasiimkite tinkamą aprangą: Nepamirškite neperšlampamos striukės, skėčio ir lengvų, greitai džiūstančių drabužių. Svarbu turėti patogią avalynę, kurią lengva valyti, nes gatvės gali būti purvinos ir šlapios.
  • Patikrinkite orų prognozes: Nors lietaus sezono metu lyja dažniau, lietus dažnai yra nuspėjamas. Prieš planuodami dienos veiklą, pasidomėkite orų prognozėmis, kad galėtumėte maksimaliai išnaudoti saulėtas valandas.
  • Atsargiai planuokite keliones laivu: Jei ketinate keliauti tarp Tailando salų, atkreipkite dėmesį, kad lietaus sezonas gali sutrikdyti laivų tvarkaraščius. Verta iš anksto pasidomėti apie oro sąlygas ir galimus vėlavimus.

Apibendrinimas

Lietaus sezonas Tailande trunka nuo gegužės iki spalio, ir nors šiuo laikotarpiu orai gali būti nenuspėjami, tai yra puiki proga patirti mažiau turistų lankomą šalį už mažesnę kainą. Nors intensyvus lietus gali sukelti nepatogumų, daugelis keliautojų mėgaujasi Tailando žaluma, ramesnėmis aplinkybėmis ir patrauklesnėmis kainomis.

Šaltinis: https://www.metoffice.gov.uk/weather/travel/holiday-weather/asia/thailand

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!