Zyplių dvaras, esantis Tubelių kaime, Šakių rajone, yra vienas iš įspūdingiausių ir gražiausių dvarų Lietuvoje. Šis dvaras, pastatytas XIX amžiaus viduryje, pasižymi neoklasicistiniu stiliumi ir yra apsuptas vaizdingo parko.

Zyplių dvaro kompleksą sudaro rūmai, ūkiniai pastatai ir didelis parkas su tvenkiniais bei senoviniais medžiais. Dvaro rūmai, renovuoti ir atnaujinti, atveria duris lankytojams, kurie gali pasigrožėti autentiška architektūra ir interjeru. Rūmuose dažnai rengiamos parodos, koncertai, edukaciniai renginiai ir kitos kultūrinės veiklos.

Parkas, supantis dvarą, yra puiki vieta pasivaikščiojimams ir poilsiui gamtoje. Čia įrengti takai, vedantys pro tvenkinius, medžius ir gėlynus, suteikia galimybę pasigrožėti nuostabiais kraštovaizdžiais. Tai puiki vieta šeimoms ir gamtos mėgėjams, norintiems praleisti laiką ramioje ir gražioje aplinkoje.

Zyplių dvare galima dalyvauti ekskursijose, kuriose gidai pasakoja apie dvaro istoriją, jo savininkus ir architektūrą. Lankytojai gali sužinoti daug įdomių faktų apie dvaro praeitį ir dabartį, taip pat susipažinti su vietos kultūros ir meno paveldu.

Dvaras yra lengvai pasiekiamas automobiliu ir yra puikus kelionės tikslas visai šeimai ar grupėms. Apsilankymas Zyplių dvare suteiks daug įspūdžių, leis pasimėgauti kultūra ir istorija, taip pat atsipalaiduoti gražioje gamtos apsuptyje.

Darbo laikas

  • I – IV 09.00 – 17.00, V 09.00 – 16.00, VI – VII 10.00 – 16.00

Kaina

  • Su gidu: suaugusiems – 1,5 Eur, 7-14 metų vaikams ir senjorams – 1 Eur, vaikams iki 7 metų – nemokamai

    Be gido: suaugusiems – 1 Eur, 7-14 metų vaikams ir senjorams – 0,5 Eur, vaikams iki 7 metų – nemokamai

Papildoma informacija

  • Ekskursijos su vedančiuoju vedamos žmonių grupei nuo 10 asmenų. Žmonių grupėms (nuo 10 žmonių) yra būtinas ekskursijos vedantysis. Ekskursijoms būtina išankstinė registracija +37034544123
  • Koordinatės: 54.940746, 23.194748

Nuotraukų šaltinis: © Gintaras Vitulskis, sakiaitic.lt

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!