Kretingos muziejaus Žiemos sodas yra vienas iš įspūdingiausių Lietuvoje, siūlantis lankytojams unikalų derinį tarp istorijos, kultūros ir egzotinės gamtos. Šis žiemos sodas yra įsikūręs Kretingos muziejuje, kuris yra įkurtas buvusiame Tiškevičių dvaro rūmuose, Kretingoje.

Žiemos sodas buvo įrengtas XIX amžiuje ir yra gerai išsaugotas iki šių dienų. Jis žavi lankytojus ne tik savo architektūrine išvaizda, bet ir įvairiapusiška augalų kolekcija. Čia galima rasti retų ir egzotinių augalų, tokių kaip palmės, orkidėjos, ir netgi kai kurių subtropinių regionų augalų, kurie auga šiltnamyje, kurį atidžiai prižiūri specialistai.

Be augalų, žiemos sodas taip pat yra papuoštas įvairiais skulptūriniais elementais ir fontanais, kurie suteikia sodui dar didesnį žavesį. Lankytojai gali mėgautis ramybės oaze, pasivaikščioti tarp egzotiškų augalų ir pasigrožėti retomis botaninėmis rūšimis, tuo pačiu susipažindami su dvaro istorija ir kultūra.

Kretingos muziejaus Žiemos sodas yra puiki vieta ne tik botanikos mėgėjams, bet ir visiems, kurie mėgsta istoriją ir nori patirti ką nors unikalaus, apsilankant vienoje iš įdomiausių Kretingos atrakcijų.

Darbo laikas

  • II – VII 10.00 – 20.00 (06-01 – 08-31)
  • II – VII 10.00 – 18.00 (09-01 – 05-31)

Kaina

  • Ekspozicijų lankymas suaugusiesiems – 3 Eur (sezono metu – 4 Eur), moksleiviams, studentams – 1,2 Eur, pensininkams – 2 Eur.
  • Valstybinių švenčių dienomis ir darbo dienomis antradieniais įėjimas į Žiemos sodą suaugusiesiems – 1,5 Eur, moksleiviams, studentams, pensininkams – 1 Eur.
  • Koordinatės: 55.899866, 21.248538

Nuotraukų šaltinis: © kretingosmuziejus.lt, Kretingos rajono turizmo informacijos centras

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!