Kleboniškio miško parkas yra ramus ir žalias poilsio plotas Kauno mieste, puikiai tinka tiek aktyviam laisvalaikiui, tiek atsipalaidavimui gamtoje. Šis parkas yra populiarus tarp vietinių gyventojų ir miesto svečių, siūlydamas platų veiklų spektrą visoms amžiaus grupėms.

Parkas apima didelius miško plotus, kuriuose yra išpuoselėti pėsčiųjų takai, dviračių trasos ir bėgimo maršrutai. Čia taip pat įrengtos poilsio zonos su suoleliais ir kepsninėmis, kur lankytojai gali mėgautis piknikais ar tiesiog atsipalaiduoti gamtos apsuptyje. Kleboniškio miško parkas yra puiki vieta šeimos laisvalaikiui, nes čia yra vaikų žaidimų aikštelės, sporto aikštelės ir netgi nedidelis tvenkinys.

Be gamtos grožio, parkas taip pat turi ir edukacinę vertę. Jo teritorijoje yra įrengti informaciniai stendai, kurie papasakoja apie vietinę florą ir fauną, taip pat ekologinius ir biologinius procesus, vykstančius miške. Tai suteikia galimybę lankytojams ne tik mėgautis gamta, bet ir gilinti savo žinias apie aplinkos apsaugą ir gamtos išteklių tvarumą.

Kleboniškio miško parkas yra svarbus Kauno miesto žaliasis plautas, teikiantis poilsio ir atgaivos galimybes miesto gyventojams ir jo svečiams. Jo erdvės ir įvairovė leidžia kiekvienam rasti kažką sau tinkamo – nuo ramios pėsčiųjų pasivaikščiojimų iki aktyvių sporto užsiėmimų. Tai tikrai verta aplankyti vieta, norint pabėgti nuo miesto šurmulio ir atkurti ryšį su gamta.

  • Kleboniškio g., Kaunas
  • tinka su vaikais
  • tinka / leidžiama su gyvūnais
  • Koordinatės: 54.947032, 23.927425

Nuotraukų šaltinis: © visit.kaunas.lt

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!