Akmuo Mokas yra žymus gamtos objektas, esantis Ukmergės rajone, Lietuvoje. Šis didžiulis akmuo, kuris yra vienas iš didžiausių riedulių šalyje, išsiskiria ne tik savo dydžiu, bet ir įdomia istorija. Jis yra įtrauktas į gamtos paminklų sąrašą, o jo aplinkoje susikūrusi mitologija ir legendos pritraukia tiek vietinius gyventojus, tiek turistus.

Pasak vietinės tradicijos, Moko akmuo turi mistines savybes ir yra susijęs su įvairiomis legendomis. Viename iš pasakojimų teigiama, kad akmuo yra nukritęs iš velnio krepšio, kai šis nešėsi akmenis norėdamas užtvindyti Šventąją upę. Kitos legendos sieja akmenį su burtų ir stebuklų galia.

Akmuo Mokas yra ne tik populiarus lankytinas objektas, bet ir mėgstama vietinės bendruomenės susibūrimo vieta. Jis taip pat yra mėgstamas fotografų objektas, ypač gražus per saulėlydžio ar saulėtekio valandas, kai gamtos grožis ypač ryškėja.

Ši gamtos vieta yra puiki pasirinkimas tiems, kurie domisi geologija, mėgsta pasakojimus ar tiesiog nori pabūti gamtoje ir pasigrožėti stulbinančiais vaizdais. Moko akmuo yra reikšminga kultūros ir gamtos dalis, kurios verta aplankyti, norint geriau pažinti Lietuvos gamtos ir kultūros paveldą.

  • Šaltupio miškas, Ukmergės r.
  • Koordinatės: 55.164657, 24.649672

Nuotraukų šaltinis: © ukmergeinfo.lt

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!