Dalintis

Sausis yra vienas iš žiemos mėnesių Tunise, kuris turistams siūlo malonų atokvėpį nuo šalčių, būdingų Europos šalims. Šis metas idealiai tinka tiems, kurie mėgsta keliauti ne sezono metu, mėgautis mažiau perkrautais lankytinais objektais ir patirti šalies kultūrą be didelio turistų antplūdžio. Apsvarstykite sausį kaip galimybę tyrinėti Tunisą kitaip – su visa jo istorija, kultūra ir švelnesniu klimatu.

Oro sąlygos

Tunise sausio mėnesį vyrauja vėsesnis, bet dažniausiai sausas oras. Vidutinė temperatūra dieną gali svyruoti nuo 12°C iki 16°C, o naktimis temperatūra gali nukristi iki 6°C–8°C, ypač šalies šiaurinėse ir aukštesnėse vietovėse. Tai reiškia, kad dienomis paprastai yra pakankamai šilta komfortiškam lankymuisi įvairiose vietose, o vakarais gali prireikti šiltesnių drabužių. Lietus nėra labai dažnas, bet gali pasitaikyti trumpų lietingų periodų.

Ką aplankyti

1. Kartaga

Senovės Kartaga yra viena iš privalomų lankytinų vietų Tunisui. Čia, UNESCO pasaulio paveldo objekte, galite ištirti senovės romėnų, vandalių ir byzantiečių palikimą. Sausio šaltuoju ir ramybes metu galite ramiomis sąlygomis apžiūrėti griuvėsius, tokie kaip Antonino vonios ar teatras, be būdingų karštų vasaros orų.

2. Sousse

Sousse yra puikus miestas tiems, kurie domisi tiek istorija, tiek šiuolaikiniu gyvenimu. Jo medina, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, siūlo autentišką patirtį su tradicinėmis parduotuvėmis ir istoriniais objektais. Žiema yra puikus laikas apsilankyti muziejuose, pavyzdžiui, Archeologijos muziejuje, kuris yra įsikūręs Ribat fortinėje.

3. El Djem

El Djem mieste esantis amfiteatras yra trečias pagal dydį romėnų amfiteatras pasaulyje, o sausio mėnesį jo lankymas yra ypač patogus dėl švelnesnių orų. Šis istorinis objektas, įspūdingas savo išlikusia architektūra, leidžia susidaryti vaizdą apie romėnų laikų grandioziškumą.

4. Tozeur

Tozeur yra dar viena išskirtinė vieta, kurios oazės ir netoli esančios Star Wars filmavimo vietos pritraukia daugybę lankytojų. Žiemos metu čia yra maloniai vėsu, o oazės suteikia puikią galimybę pasivaikščioti tarp datulių palmių.

Privalumai vykti sausio mėnesį

  • Mažesnės kainos: nesant dideliam turistų antplūdžiui, viešbučiai ir turistinės paslaugos dažnai siūlo mažesnes kainas.
  • Autentiškesnė patirtis: mažiau turistų reiškia, kad galėsite giliau panirti į vietos kultūrą ir kasdienį gyvenimą.
  • Komfortiškesnė kelionė: vėsesni orai reiškia, kad galėsite ilgiau mėgautis lankytinomis vietomis be per didelio karščio ar išsekimo.

Apibendrinant, nors sausis Tunise ir yra žiemos mėnesis, jis siūlo daug privalumų keliaujantiems: nuo švelnesnių orų iki mažesnių turistų minios. Tai suteikia puikią galimybę ištirti šalį kitaip ir mėgautis jos kultūros bei istorijos lobynais.

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!