Dalintis

Rugpjūtis Tunise žymi aukščiausią vasaros sezoną, su intensyviu saulės šviesumu ir karščiu, kuris įtraukia tiek nuotykių ieškotojus, tiek ramybės mėgėjus. Tai laikas, kai šalis vibravo nuo turistų skaičiaus, tačiau 2023 metai atneša tam tikrų pokyčių, susijusių su keliautojų srautais ir saugumo priemonėmis. Šiame straipsnyje aptarsime, ar rugpjūtis yra tinkamas laikas aplankyti Tunisą, ką būtina pamatyti ir kokios orų sąlygos vyrauja šiuo metu.

Ar verta keliauti į Tunisą rugpjūčio mėnesį?

Nors rugpjūtis Tunise reiškia karštį ir didelį turistų skaičių, tai taip pat yra laikas, kai šalis švenčia keletą svarbių festivalių ir renginių, kurie pritraukia lankytojus iš viso pasaulio. Vienas iš privalumų keliaujant šiuo metu yra visapusiškas šalies kultūrinis gyvenimas. Nuo muzikos ir meno festivalių iki tradicinių amatų mugės – rugpjūtis siūlo gausybę veiklų ir patirčių.

Kita vertus, dėl aukštų temperatūrų keliautojams, ypač vyresnio amžiaus ar turintiems sveikatos problemų, gali būti sunku mėgautis lauko veiklomis per dienos karščius. Tad verta apsvarstyti, ar esate pasiruošę atlaikyti karštį, kol tyrinėjate šią egzotinę šalį.

Ką aplankyti Tunise rugpjūčio mėnesį?

Rugpjūčio mėnesį Tunise, nepaisant karščio, yra daug lankytinų vietų ir renginių:

  • Carthage International Festival: tai vienas iš seniausių ir prestižiškiausių kultūrinių renginių Tunise, kuris vyksta istorinėse Kartaginos griuvėsiuose. Festivalis pritraukia tarptautinius atlikėjus ir yra puiki proga pamatyti gyvą pasirodymą antikinėje aplinkoje.
  • Sidi Bou Said: nors ši vieta yra populiarus turistų lankytinas objektas visus metus, rugpjūčio mėnesį čia galite mėgautis vėsesnėmis naktimis ir nuostabiais saulėlydžiais, kurie daro šį miestelį ypatingai žavingą.
  • Džerba sala: ši sala yra žinoma dėl savo puikių paplūdimių ir vandens sporto veiklų, tokių kaip nardymas ir burlenčių sportas. Rugpjūtis čia yra idealus metas tiems, kurie mėgsta aktyvias atostogas ir nori išnaudoti šiltus Viduržemio jūros vandenis.

Oras: ko tikėtis rugpjūčio mėnesį?

Rugpjūčio mėnesį Tunise oras yra itin karštas, su dienos temperatūra siekiančia 30–40 laipsnių Celsijaus. Oro drėgnumas gali būti žemas, todėl karštis atrodo dar intensyvesnis. Naktys yra šiek tiek vėsesnės, bet vis tiek gana šiltos, idealios vakarėliams prie paplūdimio ar vėlyviems pasivaikščiojimams.

Būtina pasirūpinti saulės apsauga, dėvėti lengvus, šviesius drabužius ir vengti ilgo buvimo saulėje per dienos piką. Įsidėmėkite, kad būtina gerti daug vandens, kad išvengtumėte dehidratacijos.

Rugpjūčio mėnesio kelionė į Tunisą

Nors rugpjūtis Tunise reiškia karštus orus, tai taip pat yra metas, kai galima patirti šalies kultūrinį gyvenimą pilnatvėje. Įvairūs festivaliai, nuostabios paplūdimių pramogos ir žavingos istorinės vietos siūlo ką nors kiekvienam. Jei esate pasiruošę susitaikyti su aukštomis temperatūromis, rugpjūtis gali būti puikus laikas aplankyti Tunisą, ypač jei ieškote turiningos ir įspūdingos vasaros atostogų.

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!