Kaip prižiūrėti veido odą kelionėje?
Dalintis

Kelionės gali būti nuostabios, tačiau jos taip pat gali paveikti veido odos būklę. Ilgos valandos lėktuvuose ar traukiniuose, skirtingi klimato pokyčiai ir dehidratacija dažnai sukelia odos sausumą, jautrumą ir net spuogus. Tinkamai prižiūrėdami odą kelionėje, galite išvengti šių problemų ir užtikrinti, kad oda išliktų sveika ir švytinti.

Drėkinimas – pagrindinis kelionių palydovas

Viena iš pagrindinių kelionių problemų – odos dehidratacija. Ilgos kelionės, ypač lėktuvuose, gali smarkiai išsausinti odą, todėl drėkinimas tampa esminiu žingsniu. Veido losjonas yra puikus pasirinkimas, nes jis drėkina odą ir padeda išlaikyti odos barjerą, kuris apsaugo nuo aplinkos veiksnių. Naudokite lengvos tekstūros losjoną, kuris greitai įsigeria į odą, pavyzdžiui, veido losjoną su hialurono rūgštimi ar keramidais. Tepkite losjoną tiek ryte, tiek vakare, kad oda išliktų minkšta ir drėgna visos kelionės metu. Jei oda labai sausa, drąsiai tepkite losjoną kelis kartus per dieną.

Esencijos svarba keliaujant

Kitas svarbus žingsnis yra esencijos naudojimas. Mixsoon esencija – tai koncentruota priemonė, kuri suteikia odai papildomą drėgmės dozę ir padeda kovoti su kelionių metu patiriamu stresu. Esencijos tekstūra dažniausiai būna lengva, vandens pagrindu, todėl ji greitai įsigeria ir paruošia odą tolimesniam priežiūros etapui. Mixsoon esencija yra ypatingai tinkama kelionėms, nes jos sudėtyje dažnai yra natūralių ingredientų, kurie ramina ir atstato odą po ilgos dienos. Naudokite esenciją ryte ir vakare, po veido valymo ir prieš tepant losjoną, kad oda gautų maksimalų drėkinimą ir apsaugą nuo sausumo.

Veido valymas kelionėje

Nors odos drėkinimas yra labai svarbus, neturėtume pamiršti ir odos valymo. Kelionėse oda susiduria su aplinkos teršalais, dulkėmis ir prakaitu, todėl veido valymas yra būtinas žingsnis, kad oda išliktų švari ir gaivi. Rinkitės švelnius veido valiklius, kurie nepažeistų odos barjero ir nepakenktų natūraliam drėgmės balansui. Jei kelionė ilga, o galimybės kruopščiai nusiprausti nėra, kelioniniuose rinkiniuose galite turėti valomųjų servetėlių ar micelinio vandens. Tai leis greitai pašalinti nešvarumus ir makiažą, išlaikant odą švarią.

Apsauga nuo saulės

Nesvarbu, kur keliaujate, apsauga nuo saulės yra būtina. Klimato kaita, saulės intensyvumas ir ilgas buvimas lauke gali pakenkti odai, jei ji nėra tinkamai apsaugota. Todėl visada turėkite SPF kremą su savimi ir tepkite jį kelis kartus per dieną, ypač jei esate lauke. SPF padės išvengti odos pažeidimų, tokių kaip pigmentinės dėmės ir ankstyvas senėjimas.

Drėkinamosios kaukės ir papildoma priežiūra

Jei kelionė ilga, o oda ypač pavargusi, kelioniniame rinkinyje verta turėti drėkinamųjų kaukių. Veido kaukės, skirtos greitam drėkinimui, yra puikus būdas atgaivinti odą ir grąžinti jai sveiką išvaizdą. Kaukės gali būti naudojamos vakarais po ilgos dienos, kad oda gautų papildomą drėgmės dozę.

Kelionėse svarbiausia pasirinkti lengvas ir kompaktiškas priemones, tačiau tokias, kurios užtikrina efektyvią odos priežiūrą. 

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!