Kuršių nerijos nacionalinio parko Smiltynės lankytojų centras yra puiki vieta susipažinti su unikalia Kuršių nerijos gamta ir kultūra. Įsikūręs Klaipėdoje, šis centras siūlo lankytojams išsamų informacinį palaikymą apie parko gamtos vertybes, lankytinas vietas ir vykstančius renginius. Centras taip pat rengia įvairias parodas ir edukacines programas, padedančias geriau suprasti ir vertinti šios ypatingos vietovės grožį.

Ypatingas dėmesys čia skiriamas pažintiniams takams, kurie leidžia artimiau susipažinti su vietine flora ir fauna. Vienas iš populiariausių yra dendrologinis takas, siūlantis lankytojams unikalią galimybę patirti gamtos garsus per specialiai įrengtą garsų gaudyklę, kuri yra trijų metrų aukščio ir skleidžia įspūdingus miško garsus​​​​.

Smiltynės lankytojų centras taip pat yra žinomas dėl savo edukacinių veiklų, įskaitant gamtosaugos ir ekologijos temas, kurios skatina lankytojus suprasti ir vertinti aplinkos svarbą. Tai ne tik mokymo vieta, bet ir vieta, kuria galima mėgautis ramybe ir įkvėpimu, kurį teikia artima gamta​​.

Darbo laikas

  • II – VI 09.00 – 18.00 (06-01 – 08-31)
  • Koordinatės: 55.707826, 21.110722

Nuotraukų šaltinis: © 

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!