Širvintų Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčia yra vienas ryškiausių architektūros paminklų Širvintose, vertingas kultūros ir dvasinio paveldo objektas. Bažnyčia, pastatyta XIX amžiaus antroje pusėje, yra puikus neogotikos stiliaus pavyzdys, pasižymintis aukštais smailiais bokštais, statmenais langų ir durų įrėminimais bei dekoratyviniais fasado elementais.

Bažnyčios interjeras taip pat atspindi neogotikos stiliaus bruožus: aukštos, smailios arkos, sodriai dekoruotos vitražais, kurios suteikia patalpai iškilmingumo ir šviesos. Altoriaus sritis išskirtinai puošta, o jos centrinėje dalyje dominuoja Šv. Mykolo Arkangelo, bažnyčios globėjo, statula.

Šv. Mykolo bažnyčia ne tik yra svarbi Širvintų miesto religinio gyvenimo dalis, bet ir traukia kultūros turistus bei architektūros mėgėjus, norinčius išvysti vieną iš įspūdingiausių Lietuvos neogotikos architektūros pavyzdžių. Bažnyčia taip pat yra žinoma dėl savo akustinių savybių, dėl kurių čia organizuojami įvairūs koncertai, ypač klasikinės muzikos.

Bažnyčios aplinkoje yra puoselėjamas ramus ir atpalaiduojantis parkas, kuris suteikia papildomą galimybę susimąstyti ir pailsėti tiek vietiniams, tiek atvykstantiems svečiams.

Nuotraukų šaltinis: © Širvintų švento Arkangelo Mykolo parapija

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!