Dalintis

Planuojant kelionę į Tunisą, labai svarbu susipažinti su šalies valiuta. Tuniso valiuta vadinama Tuniso dinaru (kodas: TND). Ši žinios padės geriau suplanuoti kelionės išlaidas ir išvengti nesklandumų atsiskaitant už paslaugas ar perkant prekes.

Apie Tuniso Dinarą

1. Valiutos Nominalai:

  • Monetos yra šių nominalų: 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 millimes ir 1, 2, 5 dinarai.
  • Banknotai dažniausiai yra šių nominalų: 5, 10, 20, 30, 50 dinarų. Banknotai yra spalvingi ir puošti įvairiais nacionaliniais simboliais, pavyzdžiui, žymiais asmenybėmis, istorinėmis vietomis ar kultūriniais motyvais.

2. Keitimas: Valiutos keitimas yra galimas oro uostuose, bankuose, viešbučiuose ir licencijuotose keityklose. Rekomenduojama vengti keisti pinigus gatvėje ar neoficialiose vietose dėl galimo sukčiavimo. Bankai paprastai siūlo geresnius keitimo kursus nei viešbučiai ar oro uostai.

3. Mokėjimo priemonės: Tunise grynųjų pinigų naudojimas yra labai paplitęs, ypač mažesnėse parduotuvėse, turguose ir atokiose vietovėse. Didžiosiose parduotuvėse, restoranuose ir viešbučiuose dažniausiai galima mokėti kreditinėmis kortelėmis. Tačiau visada patartina turėti šiek tiek grynųjų, ypač vykstant į mažiau turistines vietas.

4. Derybos ir smulkūs pinigai: Derybos yra svarbus Tuniso prekybos kultūros aspektas, ypač turgavietėse ir mažose parduotuvėse. Turėjimas smulkių pinigų padės lengviau atsiskaityti už mažesnes prekes ar paslaugas ir išvengti problemų su grąža.

Patarimai keliautojams

  • Atidžiai tvarkykite pinigus: Tunise, kaip ir bet kurioje kitoje šalyje, svarbu atsargiai elgtis su pinigais. Saugokite pinigus ir korteles neperkrautuose, saugiose piniginėse ar kitose patogiose vietoje.
  • Vengkite neoficialių keityklų: Geriau keisti pinigus licencijuotose valiutos keityklose ar bankuose, kad išvengtumėte galimų sukčiavimų.
  • Informacija apie keitimo kursus: Prieš kelionę patikrinkite aktualius valiutos keitimo kursus, kad galėtumėte apskaičiuoti savo išlaidas.

Žinios apie Tuniso valiutą ir pinigų tvarkymo įpročius padės mėgautis kelione be finansinių nesklandumų ir leis visapusiškai patirti šios įdomios Šiaurės Afrikos šalies žavesį.

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!