Dalintis

Gegužė Tunise yra puikus laikas lankytis, nes mėnesis žymi pereinamąjį laikotarpį tarp pavasario ir vasaros. Šiltėjantis oras ir dar prieš didžiausią turistų antplūdį, gegužė siūlo puikias sąlygas tyrinėjimams ir atsipalaidavimui.

Oro sąlygos

Gegužės mėnesį Tunise oras tampa šiltesnis, tačiau dar ne pasiekia aukščiausių vasaros temperatūrų. Vidutinė dienos temperatūra svyruoja nuo 20°C iki 25°C, o kai kuriose vietovėse, ypač pietinėje šalies dalyje, gali siekti ir iki 30°C. Naktys išlieka vėsesnės, o lietaus tikimybė yra mažesnė nei žiemos ir ankstyvo pavasario mėnesiais, todėl dauguma dienų yra saulėtos ir malonios.

Ką aplankyti

1. Tunis – Tuniso sostinė ir jos senamiestis – Medina, yra UNESCO pasaulio paveldo sąraše. Aplankykite žymiąsias Zitouna mečetę, įvairius rinkinius ir tradicinių amatų parduotuves. Gegužės oras yra idealus šiam miestui tyrinėti be per didelio karščio.

2. Sidi Bou Said – Šis žavingas miestelis, žinomas dėl savo baltai mėlynų namų ir nuostabių vaizdų į jūrą, yra puikus pasirinkimas vėsesnėmis dienomis. Mėgaukitės pasivaikščiojimais jo siauromis, kalvotomis gatvelėmis, kur galite rasti puikių kavinių ir menininkų dirbtuvių.

3. Carthage – Kartagos archeologinis parkas, kuris yra ne tik istoriškai reikšmingas, bet ir siūlo kvapą gniaužiančius Viduržemio jūros vaizdus, yra būtinas lankytinas objektas. Aplankykite Didžiuosius termus, Kartagos muziejų ir amfiteatrą.

4. El Djem – El Djem amfiteatras, vienas iš geriausiai išlikusių Romos imperijos amfiteatrų pasaulyje, yra įspūdingas lankytinas objektas. Gegužė yra puikus laikas apsilankyti, nes šiltas, bet dar ne per karštas oras leidžia patogiai tyrinėti šią vietovę.

5. Matmata ir Dūdų dykuma – Gegužė yra idealus laikas lankyti pietinę Tuniso dalį, įskaitant Matmatos žemės olos namus ir įspūdingą Dūdų dykumą. Tai proga patirti unikalią kultūrą ir išbandyti dykumos ekskursijas, pavyzdžiui, safari ant kupranugarių.

Privalumai vykti gegužės mėnesį

  • Prieinamos kainos: prieš prasidedant didžiajam turistiniam sezonui, dažnai galima rasti geresnių viešbučių ir skrydžių pasiūlymų.
  • Mažiau turistų: mėgaukitės lankytinomis vietomis be didelių minių, leidžiančių patogiau keliauti.
  • Puikus oras: šiltas, bet dar ne perkaitęs oras yra idealus ilgoms ekskursijoms ir lauko veikloms.

Gegužė Tunise siūlo puikią galimybę mėgautis šalies įvairove su maloniais orais ir be didelio turistų antplūdžio, suteikdama galimybę tyrinėti ir atsipalaiduoti optimalesnėmis sąlygomis.

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!