Vilnius, Lietuvos sostinė, garsėja ne tik savo istorija ir architektūra, bet ir turtinga kulinarine kultūra. Čia rasite daugybę restoranų, siūlančių autentiškus lietuviškus patiekalus. Šiame straipsnyje pristatome devynis geriausius lietuviškos virtuvės restoranus Vilniuje.
Senoji Trobelė
Vieta
Restoranas „Senoji Trobelė“ yra įsikūręs Naugarduko g. 36, Vilniuje, netoli miesto centro.
Interjeras
Restoranas dekoruotas tradiciniu lietuvišku stiliumi, su autentiškais mediniais baldais ir etnografiniais elementais. Interjeras kuria jaukią ir šiltą atmosferą, idealiai tinkančią tiek romantiškai vakarienei, tiek šeimos šventei.
Meniu
Restoranas siūlo platų lietuviškų patiekalų asortimentą, įskaitant cepelinus, bulvinius blynus, tradicinę šaltibarščių sriubą, elnienos troškinį ir daug kitų. Taip pat galima paragauti lietuviškų gėrimų, kaip midus ir tradicinis alus.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra elnienos troškinys, cepelinai ir įvairūs užkandžiai su sūriu ir mėsa.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra draugiškas ir profesionalus, personalas visada pasiruošęs padėti ir užtikrinti malonų apsilankymą.
Tinkamumas
Restoranas puikiai tinka tiek turistams, norintiems paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų, tiek vietiniams gyventojams, ieškantiems autentiškos virtuvės patirčių.
Daugiau informacijos: https://senojitrobele.lt/
Etno Dvaras
Vieta
„Etno Dvaras“ turi kelias vietas Vilniuje, tačiau pagrindinė yra Pilies g. 16, Vilniaus senamiestyje.
Interjeras
Interjeras yra sukurtas laikantis tradicinio lietuviško stiliaus su mediniais baldais ir dekoracijomis, kurios primena senovės Lietuvos dvarų aplinką.
Meniu
Meniu siūlo įvairius tradicinius lietuviškus patiekalus, kaip cepelinai, bulviniai blynai su sūdyta lašiša, vištienos sriuba ir kiaulienos karbonadas. Patiekalai yra ruošiami pagal senovinius receptus, naudojant aukštos kokybės ingredientus.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra cepelinai, bulviniai blynai ir kiaulienos karbonadas.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra draugiškas, tačiau kai kurių klientų atsiliepimai nurodo, kad aptarnavimas gali būti šiek tiek lėtas.
Tinkamumas
„Etno Dvaras“ yra puiki vieta turistams ir vietiniams gyventojams, ieškantiems autentiškos lietuviškos virtuvės patirčių.
Daugiau informacijos: https://etnodvaras.lt/
Bernelių Užeiga
Vieta
„Bernelių Užeiga“ yra įsikūrusi šalia Vilniaus senamiesčio, todėl lengvai pasiekiama tiek vietiniams, tiek turistams.
Meniu
Restoranas siūlo platų tradicinių lietuviškų patiekalų pasirinkimą, įskaitant cepelinus, šaltibarščius, įvairius mėsos ir žuvies patiekalus.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra cepelinai, šaltibarščiai ir kepta mėsa.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra draugiškas ir profesionalus, personalas visada pasiruošęs padėti ir patarti dėl meniu pasirinkimų.
Tinkamumas
Restoranas puikiai tinka šeimos pietums, draugų susitikimams ir turistams, norintiems paragauti tradicinės lietuviškos virtuvės.
Daugiau informacijos: https://berneliuuzeiga.lt/
Ertlio Namas
Vieta
„Ertlio Namas“ yra įsikūręs Šv. Jono g. 7, Vilniaus senamiestyje.
Interjeras
Restoranas įsikūręs istoriniame pastate, kurio interjeras yra autentiškas ir prabangus, su senoviniais baldais ir dekoro elementais.
Meniu
Restoranas siūlo istorinės Lietuvos virtuvės patiekalus, atkuriamus pagal senovinius receptus iš XV-XVIII amžiaus. Patiekalai ruošiami iš vietinių ingredientų, naudojant modernias technologijas.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra bebro paštetas, vėžių sriuba ir įvairūs mėsos patiekalai.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra profesionalus ir draugiškas, restorano darbuotojai pasakoja apie kiekvieną patiekalą ir jo istoriją.
Tinkamumas
„Ertlio Namas“ yra puiki vieta gurmanams ir istorijos mėgėjams, norintiems paragauti unikalių patiekalų ir sužinoti apie Lietuvos kulinarinį paveldą.
Tai pat Ertlio dvaras papuola tarp brangiausių restoranų Vilniuje!
Daugiau informacijos: https://ertlionamas.lt/lt
GABI
Vieta
Restoranas „GABI“ yra įsikūręs Šv. Mykolo g. 6-2, Vilniuje, vienoje iš turistų pamėgtų Vilniaus senamiesčio gatvių.
Interjeras
Restoranas „GABI“ išsiskiria savo senoviniu interjeru. Jame galima rasti XVIII a. freskų, XVI a. medinių sijinių lubų fragmentų ir rūsio salių molio plytų skliautų. Restauruotas interjeras yra papildytas antikvariniais elementais, medžio raižybos ir kalvystės gaminiais, kurie suteikia ypatingą jaukumą.
Meniu
Restoranas siūlo europietiškus ir lietuviškus patiekalus. Čia rasite paukštienos, kiaulienos, jautienos, avienos, žuvies ir vegetariškų patiekalų. Tradiciniai lietuviški patiekalai apima didžkukulius, bulvinius blynus, naminį koldūnus su įvairiais įdarais.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra cepelinai, bulviniai blynai ir vienas skaniausių obuolių pyragų sostinėje, kuris patiekiamas su ledais.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra draugiškas ir dėmesingas, personalas stengiasi užtikrinti, kad lankytojai jaustųsi patenkinti.
Tinkamumas
„GABI“ yra puiki vieta tiek turistams, tiek vietiniams gyventojams, norintiems paragauti lietuviškos virtuvės patiekalų autentiškame senoviniame interjere.
Daugiau informacijos: restoranasgabi.lt
Žvėryno Smuklė
Vieta
„Žvėryno Smuklė“ yra įsikūrusi Vytauto g. 37-1, Vilniuje, Žvėryno rajone.
Interjeras
Restoranas pasižymi jaukiu ir šiltu interjeru, kuris sukuria namų atmosferą. Tai šeimos verslas, todėl jaukumas ir šiluma jaučiami kiekviename restorano kampe.
Meniu
„Žvėryno Smuklė“ siūlo įvairius lietuviškus patiekalus, tokius kaip burokėlių sriuba su pievagrybiais, jautienos liežuvis su voveraičių padažu, vištienos suktinukai „Vilnius“, kalakutienos kepsnys su karamelizuota kriauše, žuvies kotletai ir kitus.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra šaltibarščiai, cepelinai ir vištienos bokšteliai su vyšnių padažu.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra draugiškas ir dėmesingas, personalas stengiasi užtikrinti, kad lankytojai jaustųsi kaip namuose.
Tinkamumas
„Žvėryno Smuklė“ yra puiki vieta šeimos pietums, draugų susitikimams ir tiems, kurie nori mėgautis tradiciniais lietuviškais patiekalais jaukioje aplinkoje.
Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/
Agotos Gryčia
Vieta
„Agotos Gryčia“ yra įsikūrusi Šeškinės g. 59A, Vilniuje.
Interjeras
Restoranas pasižymi tradiciniu lietuvišku interjeru, kuris primena senovinius Lietuvos kaimo namus. Tai sukuria jaukią ir nostalgišką atmosferą, primenančią vaikystės namus.
Meniu
„Agotos Gryčia“ siūlo tradicinius lietuviškus patiekalus, tokius kaip cepelinai, bulviniai blynai, įvairūs mėsos patiekalai ir namų gamybos koldūnai. Taip pat rengiami įvairūs pobūviai, banketai ir gimtadieniai.
Populiarūs patiekalai
Populiariausi patiekalai yra cepelinai, kurie laikomi vienais skaniausių ir didžiausių Vilniuje, taip pat bulviniai blynai ir naminiai koldūnai su įvairiais įdarais.
Aptarnavimas
Aptarnavimas yra draugiškas ir profesionalus, personalas stengiasi užtikrinti, kad lankytojai jaustųsi laukiami ir patenkinti.
Tinkamumas
„Agotos Gryčia“ yra puiki vieta šeimos pietums, draugų susitikimams ir tiems, kurie nori mėgautis tradiciniais lietuviškais patiekalais jaukioje ir nostalgiškoje aplinkoje.
Daugiau informacijos: https://agotosgrycia.lt/
Vilnius siūlo daugybę puikių vietų, kur galite paragauti autentiškų lietuviškų patiekalų. Nesvarbu, ar esate turistas, ar vietinis gyventojas, šie restoranai suteiks jums neišdildomų kulinarinių įspūdžių.
Rekomenduojame perskaityti šiuos mūsų straipsnius:
Geriausi azijietiškos virtuvės restoranai Vilniuje
Geriausios kavinės su terasa Vilniuje