Tailandas garsėja savo įvairiapusiška ir aromatinga virtuve, kurioje derinami rūgštūs, saldūs, aštrūs ir sūrūs skoniai. Štai keletas tradicinių patiekalų, kuriuos tikrai verta paragauti vykstant į Tailandą.

Tom Yum Goong (aštri krevečių sriuba)

Tai vienas iš populiariausių tailandietiškų patiekalų, pasižymintis ryškiu rūgščiai aštriu skoniu. Šioje sriuboje naudojamos krevetės, citrinžolė, galangalo šaknis, kaffir lime lapai, čili pipirai ir kokoso pienas arba pienas, kurie suteikia sriubai gausybę skonių.

Pad Thai (kepti ryžių makaronai)

Tai yra dar vienas garsus patiekalas, būdingas savo balansuotu skoniu ir tekstūra. Pad Thai ruošiamas iš ryžių makaronų, keptų su kiaušiniais, tofu, krevetėmis arba vištiena ir dažnai papildytų žemės riešutais, česnakais, čili ir tamarindų pasta.

Som Tam (papajos salotos)

Šios aštrios salotos yra ypatingai populiarios Tailando šiaurės rytuose. Jos ruošiamos iš žalios papajos, morkų, čili pipirų, česnako, žemės riešutų, krevetės pastos, palmių cukraus ir laimo sultų, dėl ko jos pasižymi ryškiu ir gaiviu skoniu.

Gaeng Keow Wan Kai (žalias vištienos karis)

Šis sodrus ir aštrus patiekalas ruošiamas iš vištienos, žaliojo kario pastos ir kokoso pieno, papildytas auberginėmis, bambuko ūgliais, kaffir lime lapais ir bazilikais. Jis patiekiamas su virtais ryžiais ir yra puikus būdas išbandyti tailandietišką karį.

Mango Sticky Rice (mangai su klampiais ryžiais)

Tai tradicinis tailandietiškas desertas, kuris dažniausiai valgomas karštais mėnesiais. Patiekalas ruošiamas iš saldintų klampių ryžių, paduodamų su šviežiais mangų gabaliukais ir aplietų saldžiu kokoso pieno padažu.

Massaman Curry (Massaman karis)

Šis karis yra įkvėptas islamo kultūros, todėl jame daugiau prieskonių, pavyzdžiui, kardamono, gvazdikėlių, muskato riešuto ir cinamono. Paprastai jis gaminamas su jautiena arba vištiena, kartu su bulvėmis ir svogūnais, ir yra žinomas dėl savo švelnaus, bet gausaus skonio.

Kaip mėgautis tailandietiška virtuve

  • Išbandykite gatvės maistą: Gatvės maistas yra esminė Tailando kultūros dalis. Dažnai tai yra vieta, kur galima rasti pačius autentiškiausius ir pigiausius patiekalus.
  • Lankytis vietinėse turgavietėse: Turgavietėse galima ne tik įsigyti šviežių produktų, bet ir paragauti įvairių tradicinių patiekalų.
  • Dalyvauti maisto ruošimo kursuose: Tai puikus būdas ne tik paragauti, bet ir išmokti kaip pasigaminti tradicinius tailandietiškus patiekalus.

Tailandietiška virtuvė siūlo platų skirtingų patiekalų asortimentą, todėl kiekvienas lankytojas gali rasti kažką savo skoniui. Mėgaukitės kulinariniais nuotykiais Tailande!

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!