Dalintis

Tenerifė, esanti Kanarų salyno sudėtyje, turi unikalią virtuvę, kurią įtakoja tiek Ispanijos, tiek vietiniai Kanarų kulinariniai įpročiai. Čia lankytojai gali mėgautis įvairiais patiekalais, kurie pasižymi šviežiais ingredientais, jūros gėrybėmis ir ekzotiškais prieskoniais. Štai keletas tradicinių patiekalų ir gėrimų, kuriuos būtina paragauti lankantis Tenerifėje:

Tradiciniai Tenerifės patiekalai

1. Papas arrugadas con mojo (raukšlėti bulviniai)

Tai vienas iš labiausiai būdingų Kanarų salų patiekalų. Bulvės, virtos jūros druskoje su žievele, patiekiamos su „mojo“ padažu, kurio yra keli variantai: raudonasis „mojo picón“ su paprika ir česnaku bei žaliasis „mojo verde“ su koriandru arba petražolėmis.

2. Gofio

Gofio yra vietinis malto grūdo produktas (paprastai iš miežių ar kukurūzų), kuris tradiciškai naudojamas daugelyje patiekalų, pradedant nuo sriubų ir baigiant desertais. Gofio galima rasti tiek kaip priedą prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip atskiras patiekalas, mišinys su pienu, medumi arba vaisiais.

3. Conejo en salmorejo (triušis salmorejo padaže)

Tai dar vienas tradicinis patiekalas, kurio pagrindą sudaro triušiena, marinuota salmorejo padaže, kuris yra pagamintas iš česnako, paprikos, druskos, acto ir įvairių žolelių. Patiekalas paprastai patiekiamas su bulvėmis arba gofio.

4. Queso asado (keptas sūris)

Populiarus užkandis ar priedas prie pagrindinio patiekalo, kuris dažniausiai yra kepamas su mojo padažu arba medumi. Tai puikus būdas paragauti vietinio sūrio, kuris garsėja savo skoniu ir kokybe.

Tradiciniai gėrimai

1. Vynas

Tenerifė yra žinoma dėl savo vynuogių auginimo ant vulkaninės dirvos, kas suteikia vietiniams vynams išskirtinį charakterį. Ypač verta paragauti vietinio Malvasia vyno, kuris yra gaminamas iš vynuogių rūšies, kilusios iš Kanarų salų.

2. Barraquito

Tai tradicinis kavos gėrimas, kuris dažniausiai gaminamas su kondensuotu pienu, cinamonu ir, kartais, likeriu. Tai puikus pasirinkimas norintiems paragauti vietinio skonio.

3. Ron Miel

Ron Miel yra Kanarų salų romas, pagardintas medumi. Šis saldus alkoholinis gėrimas dažnai naudojamas kaip aperityvas arba digestyvas po valgio.

Valgymo įpročiai

Tenerifėje valgymo kultūra yra atsipalaidavusi ir socialinė. Pietūs (almuerzo) paprastai valgomi vėliau, apie 14:00 ar net vėliau, o vakarienė (cena) – nuo 20:00 iki 22:00. Tai reiškia, kad lankytojams reikėtų prisitaikyti prie šiek tiek kitokio dienos ritmo nei įprasta daugelyje kitų šalių.

Apsilankymas Tenerifėje yra puiki galimybė ne tik mėgautis nuostabiais kraštovaizdžiais, bet ir panerti į turtingą vietos kulinarijos pasaulį, kuris gali būti tiek skanus, tiek įdomus.

Jogailė Petkutė

Autorius

Jogailė Petkutė

Dievinu keliones!